 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
što drugi pišu o nama .....
|
|
|
|
Kaštelanska kronika 12.12. 2011.
|
|
|
|
3. Bakalarijada - Trogir, prosinac 2011.
Treća po redu Bakalarijada ovog vikenda održana je ponovno u Trogiru. Ovog puta domaćin manifestacije bio je hotel Sveti Križ na Čiovu. Organizator Bakalarijade
je poljoprivredna zadruga Rašeljka iz Trogira, a suorganizator zadružni savez Dalmacije. Prvog dana manifestacije stručni ocjenjivački sud ocjenjivao je jela spravljena od bakalara iz kućne radinosti. Prvo
mjesto ''Bakalar na mornarski'' osvojio je Davor Kostović iz Vinišća, drugo mjesto Daša Bedalov iz Splita ''zapečeni bakalar
'', a treće mjesto ''bakalar na bianco'' Dominik Anđelić iz Vinišća.
|
|
|
Portal info TROGIR 20.05.2011.
|
|
|
|
U sklopu manifestacije "Vridne ruke obale, zagore i škoja" sinoć su u staroj ribarnici na rivi predstavljene delicije od rogača
Torta, čokolatini, rogačuša i brojne druge delicije od rogača, sinoć su građanima Trogira i turistima predstavile trogirske
domaćice, restoran Pašike i Daša Bedalov iz Splita Večer uz miris rogača koji se širio rivom, dalmatinskom glazbom i stihovima Davora Kostovića koji je čitao kušaćima ove gotovo zaboravljene
delicije, završen je prvi dan manifestacije. ..................................... .....................................
|
|
|
|
Portal info TROGIR 13.12.2010.
|
|
|
|
Završena je druga po redu Bakalarijada u Hrvatskoj koja se u organizaciji Poljoprivredne zadruge "Rašeljka" još jednom
održala u Trogiru. ..................................... ..................................... U kategoriji izložbenog stola
prigodno nazvanog "Badnja večer" kojeg su također ocjenjivali priznati hrvatski gastronomi Veljko Barbieri, Zlatko Gall i Marko Perić, pobjedu je odnijela Daša Bedalov
iz Splita. Na drugom je mjestu Davor Kostović iz Trogira, a na trećem Štefica Guina, također iz Trogira. ..................................... .....................................
|
|
|
Slobodna Dalmacija 14.05.2010.
|
|
|
|
SAJAM HRVATSKIH AUTOHTONIH PROIZVODA U DIOKLECIJANOVIM PODRUMIMA
PLODOVI DALMACIJE Puno truda, a plasman i naplata problem
‘DAŠA’, SPLIT Daša Bedalov je na prošlogodišnjem sajmu bila zvijezda sa svojim limončelom, za koji je osvojila prvu nagradu.
Tek je drugu godinu na “Plodovima Dalmacije”, a iza nje stoji puno truda, rada i “kužinavanja”. Baš svaki njezin proizvod načinjen je od plodova koje, “čisto” uzgojene, bere na obiteljskim poljima u
Kaštelima, na Šolti i u Komiži. Likeri su od naranača klementina, limuna, rogača i oraha, džemovi od svih tih plodova pa još od šljiva. Daša Bedalov kaže da bez puno ljubavi prema ovom poslu ničega ne bi
bilo, jer za njegovo pokretanje treba puno rada i ulaganja ne samo u proizvod, nego i u dobivanje certifikata, urednih “papira”, a i pomoći kćeri koja svaki proizvod ukrasi izradom minijaturnih limunčića,
oraha, rogača...
|
|
|